Krajicek kan een plaats bij de ATP-finale definitief vergeten

PARIJS, 4 NOV. Ook zijn dodelijkste wapen, de opslag, heeft het verblijf van Richard Krajicek bij het lucratieve tennistoernooi in Parijs niet kunnen rekken. De als elfde geplaatste Hagenaar produceerde zeventien aces, maar vloog er niettemin in de tweede ronde - zijn eerste - uit tegen de nauwelijks bekende Amerikaan Jared Palmer: 5-7 6-7 (3-7). Krajicek werd gisteren bij zijn aftocht vergezeld door Sergi Bruguera en Wally Masur.

De 22-jarige Palmer, die de 124ste plaats op de wereldranglijst bezet en zich derhalve moest kwalificeren voor het Parijse topevenement, boekte tegen Krajicek het grootste succes uit z'n loopbaan. Bij een Grand-Slamtoernooi, waarmee het Parijs Open qua bezetting is te vergelijken, bereikte hij nimmer de derde ronde. Zijn naam kreeg dit jaar enige klank doordat hij bij het US Open de latere finalist Cedric Pioline vijf sets bezig hield.

Het zal Palmer een zorg zijn, maar zijn zege dankte hij in niet onbelangrijke mate aan zijn opponent die ver van zijn topvorm verwijderd bleef. Door de nederlaag kan Krajicek, die onlangs in Hongkong won maar daar alleen dollars verdiende en geen ATP-punten, het Masters-toernooi definitief vergeten. Om daarvoor een uitnodiging te krijgen had hij in Parijs zeker de derde ronde moeten halen en bovendien zijn titel van Antwerpen met succes moeten verdedigen.

De Spanjaard Bruguera, die via winst op Roland Garros de wereldtop bestormde, stond in Bercy maar een uur op de (snelle) baan. Zijn tegenstander heette overigens wel Boetsch. Die had het publiek aan zijn zijde en een reeks goede resultaten achter de rug. De Fransman won met tweemaal 6-4. “Hij serveerde veel beter dan ik”, zei de als vijfde geplaatste Bruguera, die gravel prefereert. “Boetsch is een complete speler geworden. Zijn return en forehand zijn enorm vooruit gegaan.” (ANP/RTR/AFP)