Ierland moet toch in Belfast tegen Noord-Ierland

BELFAST, 4 NOV. De Noordierse voetbalbond heeft besloten de voor Ierland beslissende kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap op 17 november doorgang te laten vinden in Windsorpark van Belfast.

De Ierse bond - Ierland zal zich bij winst kwalificeren voor de eindronde van 1994 - had bezwaar gemaakt tegen het duel in Belfast. Secretaris Sean Conolly meldde de wereldbond FIFA ernstige zorgen te hebben over de veiligheid van zijn spelers in Belfast.

De FIFA nam contact op met beide bonden, maar in Zürich is besloten de beslissing over te laten aan de bond van Noord-Ierland. Woordvoerder Guido Tognoni van de FIFA: “Wij geloven dat de Noordierse bond zelf weet wat het beste is. In Belfast kan men bepalen welke risico's verbonden zijn aan het spelen van de wedstrijd in Windsorpark. De verantwoordelijkheid ligt in Belfast, wij hopen dat de politieke situatie van dit moment geen invloed op de wedstrijd zal hebben.” (Reuter)