Hunter Douglas: hogere omzet eerste negen maanden

Hunter Douglas, producent van raambekleding en bouwprodukten, heeft in de eerste negen maanden van 1993 een omzet behaald van 1.295 miljoen gulden, drie procent meer dan over dezelfde periode van vorig jaar. Uitgedrukt in dollars kwam de concernomzet uit op 704 miljoen dollar, vergeleken met 721 miljoen dollar een jaar eerder. Gegevens over het resultaat zijn niet gegeven; het Rotterdamse bedrijf verstrekt alleen halfjaarlijks winstcijfers.

Een hogere omzet van de activiteiten in de VS, Australië en Latijns Amerika heeft de effecten van neergaande economieën op het vasteland van Europa ruimschoots gecompenseerd, zo bericht de directie. Deze trend blijft voor Hunter Douglas reden de rest van het jaar “met voorzichtig optimisme tegemoet te zien”.

Over de eerste helft van het lopende boekjaar boekte Hunter Douglas een winststijging van 16 procent tot bijna 27 miljoen gulden (1,61 gulden per aandeel). In de overeenkomstige periode van 1992 werd 23,2 miljoen gulden winst behaald (1,41 gulden per aandeel).