Affiches voor D66 in Stedelijk Museum te zien

ROTTERDAM, 4 NOV. Veertig D66-affiches hangen vanaf morgen tot en met zondag (10/11) in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De expositie is het resultaat van een door D66 uitgeschreven prijsvraag voor het ontwerp van het D66-verkiezingsaffiche 1994. In totaal zijn er 380 ontwerpen van 350 deelnemers binnengekomen.

Morgen maakt de jury om 14.00 uur in het Stedelijk Museum de winnaar bekend. De jury van vier ontwerpers - Wim Crouwel (voorzitter), Anton Beeke, Haico Beukers en Marian Elbers - en drie leden van D66 - Hans van Mierlo, Lennart van der Meulen en Adri de Vries - heeft alsdan zowel de veertig ten toon te stellen exemplaren als het uiteindelijke verkiezingsaffiche aangewezen.

Na Amsterdam reist de tentoonstelling verder naar onder meer Maastricht (vanaf 12/11), Nijmegen (22/11) en Deventer (26/11).