Van Velzen hekelt CDA-Kamerlid

DEN HAAG, 3 NOV. Partijvoorzitter W. van Velzen (CDA) vindt dat het Tweede Kamerlid R. van der Linden uit Limburg niet juist gehandeld heeft door mee te werken aan doorsluizen van geld van het bedrijfsleven naar het CDA in Limburg.

Dat liet Van Velzen gisteren blijken tijdens een televisie-uitzending van NOVA. De stichting waarvan Van der Linden bestuurslid is, was indirect betrokken bij het doorsluizen van donaties groter dan de 5000 gulden die volgens interne partijrichtlijnen van het CDA zijn toegestaan. Van der Linden staat weer op de kandidatenlijst van het CDA die gisteren is gepubliceerd (nr. 12). Van Velzen beklemtoonde echter dat inmiddels door het CDA-Limburg maatregelen zijn genomen en de banden met het fonds dat de gelden naar de Limburse afdeling doorsluisde, zijn verbroken. Eigen onderzoek is daarom overbodig geworden, aldus van Velzen. Het Tweede Kamerlid A. Paulis (CDA) pleitte in dezelfde uitzending voor versoepeling van de regels voor donaties van het bedrijfsleven aan politieke partijen.