Ploeg Hiddink verliest met 7-0 van Karlsruhe

ROTTERDAM, 3 NOV. Guus Hiddink beleefde gisteren zijn zwartse dag als trainer van de Spaanse voetbalclub Valencia. Sjeng Gerards, trainer van OFI Kreta, heeft op het Griekse eiland al bijna de status van een heilige bereikt. Valencia, koploper in de Spaanse competitie, verloor in Duitsland in de tweede ronde van het toernooi om de UEFA-beker met 7-0 van Karlsruher SC, een middenmoter in de Bundesliga, nadat de thuiswedstrijd nog met 3-1 was gewonnen. OFI Kreta plaatste zich voor de derde ronde met een 2-0 zege op Atletico Madrid, dat het afgelopen weekeinde met 4-3 van Barceloan had gewonnen. De club van Gerards had twee weken geleden de uitwedstrijd met 1-0 verloren.

In een bomvol stadion lukte het eerste half uur alles bij Karlsruhe, dat in de eerste ronde PSV uitschakelde. In acht minuten scoorden Schmitt, twee keer vol van de wreef na passes van Bender en Carl, en Schütterle, die de bal keurig over doelman Sempere tilde. Onmiddellijk na de hervatting besliste Sjmarov de wedstrijd. Schmitt maakte er daarna nog twee doelpuntenbinnen een paar minuten. Guus Hiddink wees na afloop op de gemiste mogelijkheden in het begin van de wedstrijd. “In het internationale voetbal is het een wet dat er moeilijkheden komen wanneer je de eerste drie kansen laat voorbijgaan. Na die gemiste mogelijkheden was Karlsruhe in alle opzichten beter dan wij. Het was een letterlijk en figuurlijk een heel koude avond voor ons, met zulke cijfers heeft Valencia nog nooit verloren in Europa.”