Onderzoek naar racistische brieven

WAALWIJK, 3 NOV. Rechercheurs in Waalwijk, Sprang-Capelle en Kaatsheuvel stellen een onderzoek in naar de herkomst van zeker tien racistische dreigbrieven die bij Turkse gezinnen in die gemeenten zijn bezorgd.

De brieven, met als afzender 'White Power Waalwijk' en gesteld in een lettertype waarvan zich ook de Ku Klux Klan bedient, maant de aangeschreven buitenlanders terug te gaan naar “waar je thuishoort. Hier ben je teveel, je kost teveel, je krijgt teveel, je mag teveel. Ga weg voordat het te laat is. Zoals je ziet weten we je te vinden”, aldus de brief, die besluit met Je Maintiendrai. In Waalwijk wonen ruim driehonderd Turkse gezinnen. Volgens burgemeester R. van Schaik van Waalwijk, die in de kwestie het woord voert, zijn er nooit eerder problemen geweest.