Foto: AMSTERDAM - Honderden havenarbeiders voeren ...

Foto: AMSTERDAM - Honderden havenarbeiders voeren sinds vanochtend actie bij het expeditie- en veembedrijf Eggerding bij de Coenhaven in Amsterdam.

De protesten richten zich tegen het feit dat het bedrijf werkt met mensen die niet afkomstig zijn uit de pool van arbeidskrachten van de Stichting Samenwerkende Havenbedrijven. Ongeveer 25 niet bij de SHB aangesloten havenarbeiders zijn sinds gisteravond bezig met het lossen van stukgoed. Eggerding beroept zich op het feit dat het bedrijf geen lid is van de SHB en derhalve niet verplicht is zijn werknemers uit de banenpool te recruteren. Vandaag zijn onderhandelingen gevoerd tussen de actievoerders en Eggerding. Het bedrijf weigert echter alsnog SHB-werknemers in te zetten bij het lossen van de betrokken schepen. (Foto NRC Handelsblad/Maurice Boyer)