Actie voor museum Hoet in Gent

ROTTERDAM, 3 NOV. Tien Nederlandse museum directeuren hebben in een brief aan de burgemeester en wethouders van Gent gepleit om hun Belgische collega Jan Hoet toch een museum te geven.

Hoet, ook organisator van de grote tentoonstelling Documenta in Kassel dit jaar, heeft als directeur van het museum voor hedendaagse kunst in Gent een grote collectie opgebouwd, maar beschikt niet over een gebouw. De gemeenteraad in Gent heeft in principe besloten Hoet een museumgebouw te geven. Maar door financiële moeilijkheden lijkt die permanente huisvesting nu weer in gevaar te komen. De plannen intrekken zou een 'historische vergissing' zijn, aldus de museumdirecteuren Brandt Corstius (Arnhem), Ex (Utrecht), Fuchs (Amsterdam) en Haks (Groningen). Een deel van Hoets collectie is momenteel in museum De Beyerd in Breda te zien.