Nederlander voor hof in Singapore

ROTTERDAM, 2 NOV. De 57-jarige Nederlander J. van D., die in Singapore tot de doodstraf is veroordeeld wegens smokkel van heroïne, zal op 22 november in hoger beroep voor de rechtbank moeten verschijnen.

Van D. werd in september 1991 op het vliegveld Changi bij Singapore gearresteerd met 4,3 kilo heroïne in zijn bezit. Hij was op doorreis naar Thailand. De drugs zaten in een koffer die hij voor “een Nigeriaanse vriend” vervoerde. Van D. zei niet te weten dat er heroïne in de koffer zat. Begin deze week is de 59-jarige Maria Krol in Nederland gearriveerd. Ook zij zat in Singapore gevangen op verdenking van heroïnesmokkel. De rechter achtte echter niet bewezen dat zij wist dat er heroïne verborgen zat in een aantal cilinders die op haar hotelkamer werden gevonden.