Levenslang voor schutter Vinkeveen

AMSTERDAM, 2 NOV. Het gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren de 25-jarige E.K. conform de eis veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens moord op de 40-jarige politieman I. Klaassen uit Wilnis.

Twee anderen, de 23-jarige C.D. en de 26-jarige M. de W., kregen voor hun betrokkenheid ieder twaalf jaar cel, na eisen van twintig jaar. De drie mannen pleegden eind vorig jaar een gewapende bankoverval in Utrecht. Zij werden door de politie achtervolgd tot Vinkeveen, waar zij bij het hotel Residence stopten en te voet verder vluchtten. In het hotel ontstond een schietpartij waarbij politieman Klaassen dodelijk werd getroffen. K. is sinds april dit jaar voortvluchtig. Hij ontsnapte met vijf andere gedetineerden uit de strafinrichting De Geerhorst in Sittard.