Groeigarant wijzigt beleggingsbeleid

Groeigarant, een beleggingsfonds in Nederlandse aandelen (een schepping van A. Jongbloed, vroeger directeur van Staal Bankiers), verlaat het tot dusver gevolgde beleggingsbeleid dat mede werd bepaald door de uitkomsten en de analyse van expertsystemen.

Het besluit van directie en commissarissen is genomen omdat het tegen de economische golfbeweging ingaande beleid op basis van expertsystemen dreigt te leiden tot “beleggingsresultaten die op de korte termijn buiten aanvaardbare patronen zouden vallen”.

Begin dit jaar stond het aandeel op 1,31 gulden, gisteren eindigde Groeigarant op 1,33, nadat op 3 maart met 1,22 gulden de laagste en op 1 september met 1,56 gulden de hoogste koers van het jaar werd bereikt. De CBS-koersindex voor aandelen (algemeen) steeg dit jaar bijna 35 procent. Vorig jaar boekte het fonds een verlies van 9,6 miljoen gulden, waarvan 7,3 miljoen gulden door verliezen op opties en termijncontracten.

Groeigarant gaat nu verder met een beleid op basis van fundamentele en technische analyse van afzonderlijke fondsen en van de beurs.