DSM stoot restbelang in Macintosh af

ROTTERDAM, 2 NOV. DSM is geen aandeelhouder meer van het detailhandelsconcern Macintosh (Superconfex, Kwantum, Halfords). Het chemieconcern, ooit meerderheidsaandeelhouder van Macintosh, heeft zijn restbelang van 14,1 procent afgestoten.

Drie jaar geleden bezat DSM nog 56 procent in Macintosh, ooit een fabriek die bedrijfskleding voor mijnwerkers maakte. Omdat Macintosh niet meer past in kernactiviteiten van het chemieconcern, wilde DSM het belang aanvankelijk in één keer afstoten. Dat stuitte bij andere aandeelhouders op groot verzet, waarna het concern besloot zijn pakket in delen te verkopen.

DSM wil niet zeggen hoeveel boekwinst op de laatste transactie is behaald. Volgens analisten betreft het circa 0,8 miljoen aandelen, die waarschijnlijk verkocht zijn tegen een koers van 56,5 gulden, hetgeen zo'n 45 miljoen gulden oplevert. Aangezien de aandelen een intrinsieke waarde hebben van 39 gulden, zou de boekwinst 14 miljoen bedragen.

De aandelen zijn verkocht aan institutionele beleggers. Geen van de nieuwe aandeelhouders heeft een belang van meer dan vijf procent. Macintosh heeft nu nog vier grootaandeelhouders: Delta Lloyd (8,9 procent), NPM (10 procent), Ambrulux (5 procent) en het Amerikaanse beleggingsfonds Fidelity (6,3 procent).