Teun de Nooijer is opgenomen in de selectie voor ...

Teun de Nooijer is opgenomen in de selectie voor het Nederlands hockeyteam. Het 17-jarige talent van Bloemendaal is een van de twintig spelers die zich vanaf woensdag onder leiding van Roelant Oltmans gaan voorbereiden op de Champions Trophy in maart in Pakistan. Met drie anderen uit Jong Oranje (Marten Eikelboom, Tycho van der Meer en Tilburger Jeroen Delmee) krijgt hij de kans een plaats te verwerven bij de laatste zestien. Kortstondig international Hein Geeris is door de hockeybond tot 1 juni 1994 geschorst. Hij was betrokken bij ongeregeldheden op het WK voor junioren.

De selectie is: Jazet, Smolenaars, Bovelander, Van Westerop, Van Wijk, De Nooijer (Bloemendaal), Looije, Poortenaar, Marc Delissen, Veen, Van der Meer (HGC), Lemaire, Van Pelt (HDM), Van den Honert, Brinkman (Amsterdam), Jansen (Oranje-Zwart), Eikelboom (Hattem), Delmee, Van Hout en Klein Gebbink (Tilburg).

Bloemendaal organiseert in het pinksterweekeinde (20 tot en met 23 mei 1994) het Europa Cup I-toernooi voor mannen en vrouwen. Dat heeft de Europese hockeyfederatie dit weekeinde besloten op een congres in Praag. Bloemendaal bestaat volgend seizoen honderd jaar en neemt als gastheer van zestien topploegen vast een voorschot op dat feest. Voor de begroting (ongeveer 3,5 ton) worden nog sponsors gezocht.