Een afgeslankte Maradona is in Sydney goud waard ...

Een afgeslankte Maradona is in Sydney goud waard gebleken voor Argentinië in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap (1-1). Eén moment ontsnapte hij aan zijn bewaker Wade, gaf een voorzet op Balbo die met een kopbal Argentinië op voorsprong zette.

Wade liep Maradona de hele wedstrijd op de tenen. “Het was de moeilijkste opdracht die ik in mijn voetballeven heb uitgevoerd”, erkende de verdediger na afloop. Hij had zijn best gedaan, 's werelds beste voetballer van weleer uitgeschakeld en hield toch een katterig gevoel over, omdat hij hem vijf tellen de kans gaf voor een belangrijke voorzet. “Ik begrijp nu waarom het Argentijnse voetbalvolk hem terugwilde in de nationale ploeg.” Bij Australië speelde Jason van Blerk van Go Ahead Eagles de gehele wedstrijd, evenals Graham Arnold van FC Luik (ex-Roda JC). De gelijkmaker was een product van de familie Vidmar. Aurelio Vidmar (van Waregem) liep door op een pass van zijn broer Tony en schoot hard in, 1-1. De treffer was verdiend. Australië speelde het meest op de aanval.