De omstreden strafschop die John van Loen vlak ...

De omstreden strafschop die John van Loen vlak voor rust benutte betekende de ommekeer voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen MVV. Taument was neergelegd door Roelofsen, maar die beging de overtreding duidelijk buiten het strafschopgebied. Hij kreeg ook geen kaart van arbiter Van Vliet.

In de tweede helft speelde Feyenoord veel overtuigender dan voor rust. Fräser en Van Loen misten al snel opgelegde kansen. De enige MVV-spits, Visser, kreeg in de 52ste minuut een kans na goed voorbereidend werk van Hofman. De Goey keek de schuiver naast.

Een kwartier voor tijd zag scheidsrechter Van Vliet geen buitenspel in de positie van Van Gobbel. De Feyenoord-speler, die zijn schorsing van vier duels heeft uitgezeten, frommelde de bal over de doellijn, 2-0. Vijf minuten voor het eindsignaal zorgde Witschge met een geplaatste schuiver in de korte hoek voor de derde Rotterdamse treffer. In blessuretijd verlengde Scholten met het hoofd een kopbal van De Wolf, 4-0.

Bij Feyenoord zat Metgod op de tribune. Bosz maakte halverwege de tweede helft plaats voor Gorré. Bosz is wegens een schorsing niet speelgerechtigd tegen Porto. Zijn beoogde vervanger is Rob Maas. Die had gisteren nog een trainingsachterstand.