Berging Panamees schip uitgesteld

VLISSINGEN, 1 NOV. De berging van het zaterdag in de Westerschelde gedeeltelijk gezonken Panamese schip Aya is gisteren uitgesteld.

In de loop van de dag is gebleken dat het gat in het schip groter is dan werd vermoed. De berging zal naar verwacht enkele weken in beslag nemen. De Aya, geladen met bijna driehonderd tweedehands auto's, liep de schade op bij een aanvaring op de Westerschelde met een Pools schip. Bergingsbedrijf Union uit Antwerpen wilde de Aya gisteren optakelen, waardoor de scheur in de romp boven water zou komen en het schip daarna leegpompen. Voor dit karwei bleken vier bokken nodig, terwijl maar een aanwezig was. Een woordvoerder van de verkeersleiding op de Westerschelde zei gisteren te verwachten dat de berging pas na vandaag kan beginnen.