Barcelona verprutst hattrick Romario

MADRID, 1 NOV. Johan Cruijff was vol afschuw na de wedstrijd tegen Atletico, waarin Barcelona door drie treffers van Romario op een 3-0-voorsprong kwam en toch met 4-3 verloor. “Het is niet zo moeilijk goed te spelen, maar het gaat erom dat het gebeurt op de momenten dat het echt nodig is. In de eerste helft was ons spel fabuleus, maar toen we de punten zeker moesten stellen, gaven we niet thuis. Soms leek het wel of we in de tweede helft met twee man minder speelden.”

Voorzitter Gil y Gil , naar verluidt persoonlijk verantwoordelijk voor de opstelling van Atletico, was gelukkig: “Wat we deden in de tweede helft, was ongelooflijk. Bij 3-0 moet Barcelona je normaal gesproken afmaken.”

De eerste helft was van Romario. De geniale Braziliaan had al een paar weken niet meer gescoord. Fluisterend was zelfs al kritiek te horen over zijn gemis van kansen. Feitelijk was hij verdreven van de eerste plaats op de topschutterslijst door de Kroaat Suker van Sevilla. Zijn totaal na negen ronden is negen doelpunten, een gemiddelde zoals bij PSV. Na 73 minuten was de stand weer gelijk, door twee doelpunten van de uitblinkende Pool Kosecki en een vrije trap van Pedro Gonzalez. Twee minuten voor tijd viel de beslissing door international Caminero, na een pass van weer Kosecki. Op dat moment was Atletico gereduceerd tot tien man, nadat Francisco Mori de rode kaart had gekregen voor het beledigen van de scheidsrechter.