AH: winkels vroeger dicht

ZAANSTAD, 1 NOV. Albert Heijn is van plan ongeveer zestig van zijn 450 supermarkten weer om zes uur te sluiten. Het betreft uitsluitend filialen in kleine woongemeenschappen waar gebleken is dat er na zes uur nauwelijks behoefte bestaat om boodschappen te doen.

De supermarktketen blijft wel de mogelijkheid gebruiken om de betrokken zestig filialen 55 uur per week open te stellen, door bijvoorbeeld de maandagmorgen te benutten.

Met ingang van dit jaar was Albert Heijn de eerste supermarktketen die overging tot het openhouden van zijn winkels tot half zeven. Volgens een woordvoerder van het bedrijf slaat deze maatregel bij het publiek aan. Voor 85 procent van de AH-filialen blijft daarom alles bij het oude. In de grote steden zal geen enkele filiaal om zes uur sluiten.