Winst Roda na zeven minuten

KERKRADE, 30 OKT. Ook in zijn vijfde wedstrijd als trainer heeft Leo van Veen bij FC Utrecht nog niet alles in de hand weten te krijgen. De uitwedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC was gisteravond al na zeven minuten beslist. In die korte tijd had de thuisclub al een 2-0 voorsprong genomen. De eindstand werd bepaald op 4-0. Vooral achterin is het bij Utrecht nog allesbehalve solide. De laatste drie duels kreeg de degradatiekandidaat binnen drie minuten de eerste tegengoal te verwerken.

PSV was twee weken geleden in de Domstad via Playfair al na twee minuten succesvol, Boogers van RKC zes dagen geleden na drie minuten, Hofstede in Kerkrade vrijdag eveneens na drie minuten. De spits van Roda schoot van dichtbij raak.

Van der Luer, dit seizoen behoorlijk op dreef, stond aan de basis van Roda's tweede doelpunt. In de zevende minuut kreeg hij op de rechterflank alle ruimte om Van Galen te bedienen. De snelle treffers waren tekenend voor de chaos bij Utrecht.

Na de hervatting bepaalde Roda wat er gebeurde. Hofstede produceerde in de slotfase nog wel zijn tiende treffer. Op aangeven van Babangida zorgde Huiberts voor nummer vier. Roda klom daardoor naar de vierde plaats. Achter Feyenoord, Ajax en Vitesse, voor PSV.