ROERGEBAKKEN BIEFSTUK MET BROCCOLI

Snel, makkelijk en lekker, dat zijn de trefwoorden van dit gerecht. Door de Spaanse pepertjes is het behoorlijk pedis, maar u kunt natuurlijk minder gebruiken. De pitjes van de pepertjes geven het meeste vuur, dus als die eruit gehaald worden, is het gerecht al milder.

Voor 2 personen:

circa 350 gram biefstuk of entrecôte

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

1 deciliter bouillon of water

1 theelepel suiker

1/2 eetlepel sesamolie

300 gram broccoliroosjes

2 eetlepels olie

1-2 Spaanse pepertjes, in smalle reepjes

1 knoflookteentje, fijngesnipperd

1 eetlepel vers geraspte gemberwortel

Snijd het vlees in smalle reepjes, doe die in een kom en roer er 1 eetlepel sojasaus door. Laat de reepjes vlees afgedekt minstens 30 minuten marineren. Los in een ander kommetje de maïzena op in 1 eetlepel sojasaus, de rijstwijn en 1/2 deciliter van de bouillon; roer de suiker en de sesamolie erdoor.

Maak de broccoliroosjes schoon en verdeel ze in nog kleinere roosjes.

Laat de reepjes vlees uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de reepjes vlees snel rondom bruin. Schep de reepjes uit de pan en schep ze in dezelfde kom als waar ze in gemarineerd werden. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de pepertjes, de knoflook en de gemberwortel circa 30 seconden. Voeg de broccoliroosjes en de rest van de bouillon toe, dek de pan af en laat de broccoli, op een hoog vuur, in circa 2 minuten beetgaar worden.

Roer het vlees met de overgebleven marinade en het maïzenamengsel door het broccolimengsel en verhit het geheel, al roerende op een hoog vuur, nog circa 1 minuut. Lekker met gele rijst (gekookt in bouillon met 1 theelepel koenjit).

    • Irene van Blommestein