NS verwachten meer meldingen agressie in treinen

UTRECHT, 30 OKT. De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat het aantal meldingen van agressie tegen reizigers en spoorwegpersoneel in de trein in 1993 flink zal stijgen.

Uitgaande van de cijfers van de spoorwegpolitie over de eerste tien maanden van dit jaar verwachten de NS dat het aantal meldingen van agressie tegen passagiers zal toenemen van 593 gevallen in 1992 tot 887 gevallen in 1993. Dit is een stijging van ruim veertig procent. Volgens een woordvoerder van NS wordt er door de conducteurs opvallend meer gerapporteerd. “De tolerantiegrens is duidelijk gedaald, meningsverschillen worden eerder als agressie bestempeld.” De meldingen van agressie tegen conducteurs en stationspersoneel nemen naar verwachting toe met twintig procent, die van agressie tegen de spoorwegpolitie met 75 procent. Vorig jaar waren dit er respectievelijk 327 en 41.