Maleisië boycot Westerse waren om Bosnië

KUALA LUMPUR, 30 OKT. De regering van Maleisië heeft uit protest tegen wat zij ziet als Westerse terughoudendheid jegens de oorlog in Bosnië een boycot van Westerse produkten afgekondigd.

De boycot begon gisteren. Met name tankstations van Westerse oliemaatschappijen worden erdoor getroffen. De Maleisische bevolking is opgeroepen in plaats van Westerse produkten binnenlandse goederen te kopen of waren uit andere Aziatische landen. Hier en daar wordt ook buitenlandse toeristen verhinderd Westerse produkten te kopen. “De boycot duurt voor onbepaalde tijd tot de Westerse naties inzien dat zij de Serviërs helpen en een Servische oorlog om de moslims uit te roeien mogelijk maken”, aldus een verklaring van de regering. Ongeveer 54 procent van de bijna 20 miljoen inwoners van Maleisië is moslims. De islam is staatsgodsdienst. Premier Mahathir heeft West-Europa en de Verenigde Staten al herhaaldelijk opgeroepen de Servische militaire opmars een halt toe te roepen en de moslims met militaire middelen te beschermen. (AP, Reuter)