Geen dagelijkse trekking van loterij

DEN HAAG, 30 OKT. De dagelijkse trekking van de Staatsloterij, die vanaf 10 januari elke dag op RTL 4 zou plaatsvinden, gaat niet door.

Dat is vrijdagmorgen besloten in een vooroverleg voor de ministerraad. De Staatsloterij heeft dit desgevraagd bevestigd. Het besluit levert de schatkist geen nadeel op. De verwachte extra opbrengst was, zo lang er geen fiat lag van de ministerraad, nog niet ingeboekt op de begroting voor Financiën. Per jaar vangt de schatkist ruim 147 miljoen gulden aan afdrachten van de Staatsloterij. De concurrent van de dagloterij is de Instantloterij. Die wil in 1994 eveneens van start gaan met het kraslot. De Stichting Nationale Sporttotalisator (SNS), die onder meer de Lotto organiseert, gaat ervan uit dat zij nu wel het groene licht zal krijgen voor het kraslot. De opbrengst van de krasloterij is mede bestemd voor Nederlandse sport- en culturele en maatschappelijke organisaties.