CDA ongelukkig met beeldvorming

DEN HAAG, 30 OKT. Uitlatingen van de gemeenteraadsfractie van het CDA in Den Haag over de opvang van asielzoekers zijn gisteren “ongelukkig” in de media overgekomen.

Dat zegt fractievoorzitter ir. M.J.J. Santbergen. Santbergen zei gisteren dat de wijk Benoordenhout “voldoende moet worden beveiligd” tegen asielzoekers, als die worden gehuisvest in de voormalige kantoren van het ministerie van VROM aan de Van Alkemadelaan. Volgens Santbergen is “door de inkorting van het interview op Radio West” de indruk gewekt dat er een directe relatie zou bestaan tussen asielgerechtigden en veiligheid. Radio West ontkent dat het vraaggesprek, dat gisterochtend werd uitgezonden, is ingekort. “Het ging om een live-interview”, aldus een woordvoerder van de regionale omroep. Het verzoek van het ministerie van WVC aan de gemeente om medewerking te verlenen aan de opvang van asielzoekers is voor de CDA-fractie “op zichzelf geen bezwaar”, aldus Santbergen.