Advocaat: pupil De Dreef omgekocht

ZWOLLE, 30 OKT. Voor het afleggen van een belastende verklaring tegen het justitiële opvangcentrum De Dreef in Wapenveld zou een voormalig pupil van dit instituut een bedrag van 25 duizend gulden in het vooruitzicht zijn gesteld.

H. Dommerholt, advocaat van de voormalig adjunct-directeur van De Dreef, heeft dit vrijdag meegedeeld. Wegens mishandeling van pupuillen is A. onlangs veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf. De vader van de ex-pupil was volgens de informatie van Dommerholt in eerste instantie benaderd door een medewerker van de Avro om mee te werken aan een televisiereportage over De Dreef. Omdat de uitzending uitsluitend zou gaan over misstanden, weigerde de zoon op het verzoek van de omroep in te gaan. Later vroeg een andere ex-pupil aan de vader of hij zijn zoon ertoe kon bewegen een klacht tegen De Dreef in te dienen. In dat geval zou hij in aanmerking komen voor een schadevergoeding van 25 duizend gulden. Hierop werd niet ingegaan. Het is Dommerholt nog niet duidelijk wie het geld beschikbaar wilde stellen.