Zoon van Cruijff tekent bij Barcelona

BARCELONA, 29 OKT. Exact twintig jaar nadat Johan Cruijff voor het eerst namens FC Barcelona tegen een voetbal trapte, heeft zijn zoon Jordi een vierjarig contract getekend bij de club waar zijn vader inmiddels trainer is.

Senior had junior voor het tekenen van het contract het volgende advies gegeven: “Horen, zien en zwijgen. Oren en ogen open, maar mond dicht.” Jordi Cruijff is 19. “Ik was graag een paar jaar eerder geboren, dan had ik mijn vader in het shirt van Barcelona kunnen zien debuteren”, zei hij gisteren. Op 28 oktober 1973, maakte Johan Cruijff twee doelpunten in de wedstrijd van Barcelona tegen Granada (4-0). Jordi Cruijff, getogen in Barcelona, voetbalde al enkele jaren als aanvaller bij de reserves van de Catalaanse topclub, in de Spaanse tweede divisie. Dinsdag maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in Kopenhagen. Daarna legde voorzitter Nunez hem bij terugkeer in Barcelona een contract tot 1997 voor. Jordi Cruijff geldt in de Spaanse competitie niet als buitenlander.