Volleybalsters beginnen met 3-0 zege op Polen

SZOLNOK, 29 OKT. Het Nederlandse vrouwen volleybalteam is het WK-kwalificatietoernooi begonnen met een overwinning op Polen in drie sets: 17-15, 15-10, 15-7.

Nederland, onder leiding van Bert Goedkoop als opvolger van Peter Murphy, speelt nog tegen Hongarije en Letland. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om kwalificatie af te dwingen voor het wereldkampioenschap, dat volgend jaar oktober in Brazilië wordt gehouden. Goedkoop, oud-speler van Martinus en het Nederlands team, verklaarde een beetje te zijn geschrokken van het niveau van zijn vrouwen. Aan de andere kant was hij verrast door de vechtlust. Als libero maakte Henriëtte Weersing gisteren haar rentree. Zij voegde zich pas dinsdagavond bij de ploeg en miste dus de voorbereidingsweek van haar teamgenoten op Texel.