Kunsthal krijgt kwart tot half miljoen extra

ROTTERDAM, 29 OKT. De Kunsthal krijgt, als het aan de Rotterdamse commissie Kunstzaken ligt, niet de miljoen gulden extra die b. en w. hebben voorgesteld aan de gemeenteraad. Te verwachten is dat de verhoging van het budget tussen de 250 en 500 duizend gulden zal liggen, waarbij de commissie de voorwaarde stelt dat Kunsthal en museum Boymans van Beuningen intensiever gaan samenwerken.

Het museum is daar voorstander van, mits de Kunsthal geen huur vraagt voor het tentoonstellen van met name de verzameling moderne kunst van Boymans. Binnenkort besluit de gemeente over het zelfstandig voortbestaan van de zonder een eigen collectie werkende Kunsthal.

Museumdirecteur W. Crouwel ziet twee alternatieven. Wat hem betreft steekt de gemeente jaarlijks één miljoen gulden extra in de exploitatie van de Kunsthal, omdat die anders geen kans tot overleven heeft. Als de gemeente dat niet wil, zou het museum de Kunsthal kunnen overnemen en zo tenslotte de ruimte krijgen waar het al jaren om vraagt.