Extreem-rechts raadslid Termijn blijft partijloos

ROTTERDAM, 29 OKT. “Ik ben geen lid van de Centrumdemocraten en ook niet van plan dat te worden.

Dan zou ik van kakkebed naar pissebed gaan.” Met deze korte verklaring maakte het extreem-rechtse raadslid Th. Termijn gisteren voor de zitting van de Rotterdamse gemeenteraad bekend als partijloos raadslid door te gaan. Termijn is in het extreem-rechtse kamp tussen wal en schip gevallen door zijn huwelijk met een Filippijnse. Zette eerder deze maand de CP'86 hem uit de partij wegens dat huwelijk met een buitenlandse, deze week bleek hij ook in de CD niet welkom te zijn. Partijleider Janmaat was maandagavond nog in Rotterdam om Termijn's toetreding tot de partij te vieren. De 62-jarige taxichauffeur liet bij die gelegenheid verstek gaan, naar later bleek omdat het Rotterdamse kringbestuur van de CD roet in het eten had gegooid. Termijn heeft nooit afstand genomen van beschuldigingen over fraude in de CD. Ook verweet men Termijn dat hij zich schuldig zou maken aan “onaanvaardbare plichtsverzaking van een volksvertegenwoordiger” omdat hij tijdens de komende algemene beschouwingen van de gemeenteraad in Manila verblijft om zijn bruid en haar kind op te halen.