Evacuatie Algerije

DEN HAAG, 29 OKT. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft een evacuatieplan klaarliggen voor Nederlanders die in Algerije verblijven.

“Als er aanleiding toe is zullen we dit plan uitvoeren”, aldus een woordvoerder van BZ gisteravond. In Algerije wonen en werken enige tientallen Nederlanders. In het Noordafrikaanse land zijn sinds enkele weken buitenlanders het doelwit van aanslagen en ontvoeringen door het Islamtitisch Reddingsfront FIS. Afgelopen zondag werden door de fundamentalisten drie leden van het Franse consulaat ontvoerd. Vorige week overkwam drie werknemers van een Italiaanse firma hetzelfde, twee dagen daarvoor werden twee Russische luitenanten-kolonel vermoord en een maand geleden werden twee Franse ontwikkelingswerkers gekidnapt en vervolgens de keel doorgesneden.