Economie in VS groeit in derde kwartaal 2,8 pct

WASHINGTON, 29 OKT. Het bruto nationaal produkt in de Verenigde Staten is in het derde kwartaal van dit jaar met 2,8 procent gegroeid.

Dit heeft de regering gisteren bekendgemaakt. Het is het beste kwartaalresultaat van dit jaar. In het eerste kwartaal bedroeg de economische groei 0,8 procent, in het tweede 1,9 procent. Volgens de regering valt de groei tegen door de recente overstromingen in het midden-westen en de droogte in het zuiden. Zonder deze rampen zou de groei 3,4 procent hebben bedragen, aldus de regering. Volgens het ministerie van handel was het derde kwartaal het zesde achtereenvolgende dat economisch herstel te zien gaf. Het tempo waarin het herstel zich voltrekt ligt echter beduidend lager dan na voorgaande crises. De regering gaat voor het vierde kwartaal uit van een groei van 3 procent.