Duitsland beperkt export van afval

BONN, 29 OKT. Duitsland zal maatregelen nemen tegen de export van kunststofafval en oud papier naar andere lidstaten van de EG.

De Duitse minister van milieu, Töpfer, dat toegezegd tijdens overleg met EG-ministers. Een aantal landen wordt al geruime tijd overspoeld met afval uit Duitsland. Duitsland heeft een retour-systeem voor verpakking ingevoerd dat zo succesvol is, dat het onvoldoende verwerkingscapciteit heeft. Door de Duitse dumping van afval komen andere landen met hun verwerkingscapaciteit in de knel. In Nederland is de markt voor kunststofafval en oud papier daardoor gekelderd. Duitsland heeft nu toegezegd de export van kunststofafval vanaf 1 januari 1994 te zullen stoppen. Töpfer heeft ook gezegd de verwerkingscapaciteit voor oud papier met 800.000 ton uit te breiden.