BNA wil overleg over conflict met WVC hervatten

AMSTERDAM, 29 OKT. De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) heeft deze week in een brief aan het ministerie van WVC voorgesteld het overleg te hervatten en een gesprek te voeren over “het buitenlandse architectuurbeleid van de overheid”.

De brief is geschreven naar aanleiding van het conflict deze zomer tussen BNA en WVC, waarbij de eerste het “een cultureel schandaal” noemde dat de Amerikaan Michael Graves opdracht had gekregen voor de verbouwing van het nieuwe ministerie van WVC. De BNA betreurt de gang van zaken in juni, toen de minister niet welkom was bij de uitreiking van de BNA-kubus: “Wij hadden geenszins de bedoeling u te kwetsen [of] de verhoudingen te verbreken.”

De toenadering van de BNA is bij WVC positief ontvangen, aldus hoofd Rob Dokter van de afdeling bouwkunst. Minister d'Anconca zal naar verwachting volgende week reageren.