Proces Iraniër en Libanezen in Berlijn

BERLIJN, 28 OKT. In Berlijn is vandaag het proces begonnen tegen een Iraniër en vier Libanezen die worden beschuldigd van de moord op vier Iraanse Koerdenleiders in Berlijn, ruim een jaar geleden.

In en rondom de rechtszaal zijn zeer scherpe veiligheidsmaatregelen getroffen om aanslagen te voorkomen. Volgens de aanklagers handelden de daders op instructies van de Iraanse geheime dienst. Verwacht wordt dat in de loop van het proces bijzonderheden naar buiten zullen komen over de rol van de Iraanse autoriteiten bij moorden op Iraanse ballingen. Het proces heeft extra aandacht gekregen na het bekend worden van besprekingen die de Iraanse minister voor de inlichtingendiensten, Ali Fallahiyan, twee weken geleden in Duitsland heeft gevoerd met de Duitse staatsminister Bernd Schmidbauer. Deze laatste heeft inmiddels gesuggereerd dat de opdrachtgevers voor de moord niet bij de Iraanse geheime dienst moeten worden gezocht. (Reuter)