Nederlaag van experimenteel Pools elftal

ISTANBUL, 28 OKT. Bondscoach Dick Advocaat heeft gisteren in Istanbul Polen, Oranjes volgende tegenstander, van Turkije zien verliezen met 2-1.

Polen leidde bij rust door een treffer van Kowalczyk. Na rust scoorden Hakan en Bulent voor Turkije. Polen speelde met een experimentele ploeg. De nieuwe bondscoach selecteerde vooral jonge spelers die vorig jaar in Barcelona op de Olympische Spelen zilver behaalden

Beide landen zijn in groep 2 al uitgeschakeld. Het Nederlands elftal heeft over drie weken aan een gelijkspel in Poznan genoeg om met de tweede plaats kwalificatie voor het WK in 1994 af te dwingen. De Zweedse scheidsrechter Leif Sundell is door de FIFA aangewezen om de interland Polen-Nederland op 17 november te leiden.

Tsjechië/Slowakije hield in groep 4 kans op de eindronde door in Kosice met 3-0 te winnen van Cyprus. Het elftal kan zich kwalificeren door in Brussel België te verslaan. (ANP/Reuter)