"Geen halvering vervoerskosten gehandicapten'

DEN HAAG, 28 OKT. Staatssecretaris Wallage (sociale zaken) vindt het ongewenst dat de bedrijfsverenigingen de vergoeding van vervoerskosten voor gehandicapten met een elektrische rolstoel of scootermobiel op 1 januari 1994 halveren.

Wallage heeft de bedrijfsverenigingen gevraagd dit besluit te heroverwegen. Nu kunnen gehandicapten met een rolstoel ook een vergoeding krijgen voor ander vervoer, bij voorbeeld met een taxi. Per 1 april 1994 wordt het verstrekken van deze voorzieningen gemeentelijk beleid. De bedrijfsverenigingen willen de vergoeding voor vervoerskosten drie maanden voor de overdracht van de voorzieningen naar de gemeenten nog halveren. Wallage vindt dit onwenselijk, gezien een reeds eerder ingevoerde korting van 30 procent op deze vergoedingen.