Eigen gebouw RO Theater

ROTTERDAM, 28 OKT. Het RO Theater krijgt een eigen theater. De gemeenteraad van Rotterdam is vanochtend tegemoet gekomen aan de wens van het stadsgezelschap een gebouw aan te kopen dat dienst kan doen als "eigen huis'. In het nieuwe, 350 plaatsen tellende theater wil het RO 150 voorstellingen brengen. De gemeenteraad ging vanochtend tevens akkoord met de bouw van een nieuw complex voor het Luxortheater dat zal bestaan uit een grote zaal (1500 stoelen) en een middelgrote zaal (600 stoelen).

Hoewel de Rotterdamse Schouwburg, die vijf jaar geleden open ging, speciaal werd gebouwd voor het RO-theater, kan het gezelschap daar vanwege de brede programmering van dans en theater slechts 70 voorstellingen per jaar spelen. Er is tevens te weinig ruimte om te repeteren en te geringe kantoorruimte. Het RO Theater onderhandelt nu over de aankoop van het oude pand van het Leger des Heils aan de Witte de Withstraat. Het RO Theater zal vaste bespeler blijven van de Schouwburg waar het gezelschap jaarlijks drie grote produkties uit zal brengen en 55 voorstellingen zal spelen. Het RO Theater wordt het derde gezelschap in Nederland met een eigen theater. Eerder verwierven Toneelgroep De Appel en het Nederlands Dans Theater in Den Haag een theater in eigendom.