Agent Venlo hoeft niet voor rechter

ROERMOND, 28 OKT. De 58-jarige brigadier van de Venlose politie D.K. hoeft morgen niet voor de rechter te verschijnen wegens zijn betrokkenheid in de zaak-Köksal.

De brigadier zou begin dit jaar bijzonder hard zijn opgetreden tijdens de arrestatie van de 32-jarige Turk H. Köksal. De tegen K. uitgebrachte dagvaarding levert onvoldoende bewijsmateriaal op om de man te kunnen veroordelen. De Turkse gemeenschap in Venlo heeft geschokt gereageerd op het besluit van de rechtbank. Köksal werd in de nacht van 7 op 8 januari van dit jaar aangehouden na een kleine aanrijding. De politie meende ten onrechte dat de man dronken was en ging hardhandig te werk tijdens de arrestatie en sloot hem op in een cel. Pas een dag later besloot de politie een arts te waarschuwen. Köksal overleed in het ziekenhuis aan een hersenbloeding.