Trainer Korbach verruilt Volendam voor SC Cambuur

LEEUWARDEN, 27 OKT. Fritz Korbach is sinds gisteren de nieuwe trainer van SC Cambuur.

Vanmorgen is op voorspraak van Korbach Richard Elzinga ontslagen. De rechtsback was het niet eens met zijn invallersrol van vanavond tegen Ajax en mocht meteen vertrekken. Korbach nam gisteren met onmiddellijke ingang ontslag bij Volendam, de club waar hij twaalf maanden geleden in dienst kwam en tot de zomer van 1994 onder contract stond. De 48-jarige Korbach is bij Cambuur de opvolger van de vorige week ontslagen Theo de Jong.

Korbach, nog woonachtig in Leeuwarden, was tussen 1986 en '88 al eerder werkzaam bij Cambuur. Hij heeft de opdracht gekregen met aanvallend voetbal het eredivisieschap te behouden. De Friese club heeft na tien wedstrijden slechts twee punten.

Het Volendam-bestuur heeft technisch directeur Leo Steegman inmiddels aangewezen de trainingen tot aan het einde van dit seizoen over te nemen. Volgens Jan Brouwer, algemeen directeur van Volendam, is de gezondsheidstoestand van Steegman geen bezwaar om het veldwerk te verrichten. Wegens uitstraling aan zijn linkerarm en -been is hij onder behandeling geweest van een neuroloog.