Foto: LAGE ZWALUWE - Vijf wagons van een ...

Foto: LAGE ZWALUWE - Vijf wagons van een goederentrein zijn vanochtend kort na zes uur buiten de bebouwde kom van Lage Zwaluwe ontspoord.

In de nabije omgeving liggen alleen enkele boerderijen. Twee treinstellen kantelden. Ze bevatten de gevaarlijke stoffen butadieen en cyclohexanon. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. Het treinverkeer tussen Dordrecht-Breda en Dordrecht-Roosendaal is voorlopig gestremd. De ontsporing volgde op een wisselstoring. De goederentrein reed stapvoets over de wissel, nadat technici van de NS het mankement hadden proberen te verhelpen. De tweede en de derde wagon liepen echter toch uit de rails en kantelden. De brandweer ontdekte in de loop van de ochtend een klein lek in de derde wagon dat moest worden gedicht. Daaruit is een zeer kleine hoeveelheid van het brandgevaarlijke cyclohexanon ontsnapt. Brandweer en NS onderzochten vanochtend of de gevaarlijke stoffen konden worden overgepomt in andere tanks. Daarna zouden de wagons weer op de rails worden gezet. De spoorbaan was de hele ochtend gestremd. Passagiers worden tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe met bussen vervoerd. (Foto NRC Handelsblad/Rien Zilvold)