Carpoolstrook A1 bespaart kwartier

ROTTERDAM, 27 OKT. De vanmorgen geopende carpoolwisselstrook op de A1 van Almere naar Amsterdam levert in de spits een tijdwinst op van ongeveer een kwartier.

Buiten de spits leverde een rit over de strook slechts enkele minuten winst op. De rit over de zeven kilometer lange strook zelf duurde slechts vier minuten, over de gewone snelweg duurde het tien tot 23 minuten om hetzelfde traject af te leggen. Automobilisten mogen alleen van de strook gebruik maken als ze ten minste twee passagiers bij zich hebben. Tot negen uur vanmorgen maakten negenhonderd automobilisten gebruik van deze faciliteit. 's Morgens is de strook bestemd voor verkeer van Almere naar Amsterdam, 's middags voor verkeer in de omgekeerde richting. Minister H. Maij-Weggen (verkeer en waterstaat) opende de strook - de eerste in Europa - vanmorgen om half vijf.