Voorzitter Lazio opnieuw van fraude verdacht

ROME, 26 OKT. De voorzitter van de Italiaanse voetbalclub Lazio, de industrieel Sergio Cragnotti, heeft opnieuw problemen met de justitie.

Hij heeft gisteren een formele kennisgeving ontvangen dat hij wordt verdacht van financiële fraude. Cragnotti zou hebben meegewerkt aan het sluizen van smeergeld door de agro-industriële holding Ferruzzi naar politieke partijen, via ondernemingen in Latijns Amerika die in de jaren tachtig door Cragnotti zijn geleid. Tegen de president van Lazio, de club van Aron Winter en Paul Gascoigne, loopt al een onderzoek wegens zijn rol in de zaak Enimont, de mislukte joint-venture tussen Ferruzzi's chemische dochter Montedison en de staatsholding Eni. Dit is het grootste corruptieschandaal in Italië. Cragnotti's problemen met de justitie hebben geen weerslag gehad op de club. Hij heeft geprofiteerd van de grote financiële problemen van Bernard Tapie, de voorzitter van Olympique Marseille, en voor ongeveer 23 miljoen gulden de Kroatische spits Alen Boksic gekocht. Verwacht wordt dat Boksic op 7 november debuteert bij Lazio.