Toch woningbouw langs Westerschelde

MIDDELBURG, 26 OKT. De bouw van 220 luxe appartementen aan de rand van de Westerschelde bij Breskens, het plan Waterfront, kan doorgaan.

Minister Alders (VROM) maakte vorig jaar nog bezwaar tegen het plan, omdat de woningen te dicht bij de scheepvaartroutes van de Westerschelde zouden komen te liggen. De minister, gesteund door de regionale inspecteur van de volksgezondheid, verwacht dat de risico's voor de bewoners te hoog zouden zijn in geval van scheepvaartongelukken op de Westerschelde. De ministeries van VROM en verkeer en waterstaat stelden gezamenlijk een onderzoek in. Uit de resultaten blijkt dat de risico's van de scheepvaart "beheersbaar' zijn. Alders trekt op basis hiervan zijn bezwaren tegen de bouw van de appartementen in, zo maakte hij deze week bekend. De gemeente Oostburg verwacht dat de bouw van de appartementen in het voorjaar van 1994 kan beginnen.