Tapie stapt op bij Marseille

PARIJS, 26 OKT. Bernard Tapie, voorzitter van Olympique Marseille, zal nog dit voetbalseizoen zijn functie neerleggen.

In een vraaggesprek met het Franse sportdagblad L'Equipe stelt de politicus-zakenman dat hij ten hoogste deze competitie nog zal volmaken. Tapie vertelde dat zijn terugtreden een zaak van dagen, weken of maanden kan zijn, maar dat hij in geen geval zal wijken voor druk of bedreigingen. Olympique Marseille is het middelpunt van een omkopingsaffaire, waarvoor de club tot nu toe alleen door de internationale voetbalorganisaties is gestraft.

De voorzitter is overigens nog steeds op zoek naar geld om de begroting sluitend te maken voor Olympique Marseille, dat in het lopende seizoen van alle internationale contacten is beroofd. “Door de overgang van Boksic naar Lazio Rome”, vertelde Tapie, is het gat ongeveer éénderde, 35 miljoen frank (bijna 12 miljoen gulden), kleiner geworden. Voor het overblijvende deel moet nog een oplossing gevonden worden.” (DPA)