PKK-aanval op Koerdisch dorp

ANKARA, 26 OKT. Koerdische separatisten hebben gisteren bij een aanval op een dorp in het zuidoosten van Turkije zeker 35 inwoners gedood. Volgens het Turkse persbureau Anadolu dreven 15 guerrillastrijders van de ultra-linkse Koerdische Arbeiderspartij (PKK) inwoners van Yavili in de provincie Erzurum samen, waarna zij het vuur op hen openden. Zeker 50 mensen werden gewond.

De Nationale Veiligheidsraad, het hoogste Turkse regeringsadviesorgaan, heeft gisteren voorgesteld de uitzonderingstoestand in de zuidoostelijke provincies met vier maanden te verlengen. De regering neemt dit soort adviezen bijna altijd over; het parlement moet de maatregel bevestigen. De oorlog tussen de PKK en het Turkse leger in het gebied is het afgelopen voorjaar opgelaaid. (Reuter, AFP)