Nieuwe aangifte in incestzaak Heteren

HETEREN, 26 OKT. Bij de politie Gelderland-midden is zondag een nieuwe aangifte van seksueel misbruik en ontucht tegen een 85-jarige inwoner van Heteren gedaan.

De politie wil niets zeggen over de identiteit van de aangever of over de inhoud van de aangifte. Tegen de bejaarde man werd in september aangifte gedaan wegens incest en ontucht met vier kinderen, die nu vier, zes en negen jaar oud zijn. De politie bevestigt dat de man een familierelatie met de kinderen heeft, maar wil niet zeggen welke. Ook een 23-jarige vrouw uit Heteren deed aangifte van seksueel misbruik door de man. Dat zou twaalf tot veertien jaar geleden gebeurd zijn. De bejaarde inwoner van Heteren is op 12 oktober aangehouden. Na drie dagen is hij, wegens zijn zeer hoge leeftijd, heengezonden in afwachting van de rechtszaak.