Nederlandse man ontvoerd in Turkije

DEN HAAG, 26 OKT. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de Nederlander J. Mos in het zuidoosten van Turkije is ontvoerd door de Koerdische Arbeiderspartij PKK.

Rebellen van deze groepering blijken op dag van zijn verdwijning inderdaad bussen tot stoppen te hebben gedwongen bij de plaats Erzurum. Uit een van die bussen werd een toerist gehaald en weggevoerd. Mos bracht volgens zijn familie in dit gebied zijn vakantie door. Een woordvoerster van het ministerie van buitenlandse zaken zei vanmorgen “er voorlopig van uit te gaan dat het bericht over zijn ontvoering klopt”. De gevangenneming van de Nederlander werd ruim een week geleden gemeld door het in Duitsland gevestigde Koerdische nieuwsagentschap Kurdha. De man zou op 14 oktober in handen zijn gevallen van PKK-rebellen in de buurt van Erzurum. Volgens deze bron is de man opgepakt omdat hij geen toestemming zou hebben om het gebied te betreden.