Nederlander in Suriname door bosnegers gedood

PARAMARIBO, 26 OKT. De Nederlandse historicus drs. B. Scholtens (39) is zondagavond in zijn woning in Paramaribo vermoord door drie jonge bosnegers.

De politie, die door buren was gealarmeerd, heeft twee mannen aangehouden. Zij hebben bekend de Nederlander om het leven te hebben gebracht. Een derde man werd gisteren aangehouden. De politie denkt dat het om roofmoord gaat. De daders, bekenden van het slachtoffer, hadden allerlei elektrische apparatuur klaargezet om mee te nemen. Scholtens kwam tien jaar geleden naar Suriname. Aanvankelijk was hij als docent verbonden aan de universiteit, later werkte hij voor het Surinaamse ministerie van onderwijs. Scholtens schreef verschillende boeken over de geschiedenis van Suriname, ondermeer een studie over de Surinaamse arbeidersbeweging in de jaren dertig. Volgend jaar zou hij naar Nederland komen om te promoveren op een boek over de geschiedenis van de bosnegers.