Gennep ziet af van stedelijk knooppunt

GENNEP, 26 OKT. De gemeenteraad van het noord-Limburgse Gennep heeft gisteravond besloten zich niet aan te sluiten bij het stedelijk knoopppunt Arnhem Nijmegen (KAN), één van de zeven stedelijke gebieden waarvoor het Rijk extra middelen beschikbaar stelt.

De gemeente zal toetreden tot het gewest Noord-Limburg en alle samenwerking die zij heeft met Nijmegen in het kader van de Wet Gemeenschapelijke Regelingen op termijn beëindigen. In maart vorig jaar besloot het college van B en W in principe tot aansluiting bij het stedelijk knooppunt Arnhem/Nijmegen. Het college stelde een aantal voorwaarden, waaronder de eis dat Gennep Limburgs moet blijven en de eis dat de gemeente een duidelijke rol zou krijgen binnen het stedelijk knooppunt. Inmiddels is duidelijk geworden dat de landelijke gemeente nauwelijks een rol is toebedacht in het stedelijk knooppunt. Bovendien kan Gennep niet Limburgs blijven als het zich aansluit bij de Gelderse steden. Een meederheid van de inwoners van Gennep wil Limburgs blijven, zo is onlangs gebleken uit ewen enquête.